Porsche Sprint Challenge Middle East, 992 GT3 Cup, Team GP Elite

Porsche Sprint Challenge Middle East

Over de raceklasse

Racen op Formule 1’s meest moderne circuits als Yas Marina Circuit en Bahrain International Circuit spreekt tot de verbeelding. Doorgaans is de Porsche Sprint Challenge Middle East in maart traditioneel onderdeel van de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Bahrein. Deze klasse is ideaal voor rijders die tijdens de winterperiode van november tot maart racekilometers willen blijven maken.

Het ritme behouden in het aangename klimaat van het moderne Midden-Oosten is bepaald geen straf. Ook is het goed voor ieders ontwikkeling om op nieuwe circuits te racen. Voorafgaand aan ieder raceweekend plant GP Elite altijd één of twee testdagen om data te verzamelen en de puntjes op de i te zetten, qua setup. Dit is zeer wenselijk in een sterk internationaal startveld.

Er zijn drie raceklassen bij elkaar; Pro, Pro-AM en AM (Gentlemen). Er worden sprintraces gereden op het scherp van de snede in een zeer competitief startveld met GT3 en GT4 Porsches. Ieder rijdersfoutje kost direct enkele plaatsen. Team GP Elite biedt de mogelijkheid om hieraan deel te nemen volgens het Arrive & Drive principe in een GT3 Cup of Porsche GT4 Competition die reeds ter plaatse klaar staan. 

Ritme behouden

Gedurende het weekend worden de rijders van Team GP Elite bijgestaan door ervaren engineers, data- en video analisten en rijderscoaches. Data en rondetijden worden geanalyseerd en vergeleken. Door dit mooie samenspel achter de schermen worden de juiste settings gevonden. Het team van monteurs zorgt ervoor dat de auto optimaal functioneert onder alle omstandigheden.

Tussen de wedstrijden door krijgt een rijder coaching aan de hand van data. Binnen Team GP Elite heerst een topsportmentaliteit - wat leidde tot het teamkampioenschap en de Pro AM titel van Jesse van Kuijk in 2020 én de Pro AM titel van Lucas Groeneveld in 2021 - en dat is in combinatie met de familiare sfeer binnen Team GP Elite een prettige omgeving voor iedere rijder om zich verder te ontwikkelen.

Porsche Sprint Challenge Middle East met GP Elite

  • Ritme houden gedurende de winter
  • Racen op de meest moderne circuits
  • Aangenaam klimaat
  • Arrive & Drive met GT3 of GT4
  • Drie verschillende klassen bij elkaar
  • Sprintraces in internationaal startveld
  • Testdagen voorafgaand aan raceweekend
  • Volledige ondersteuning door GP Elite

Deelnemen in deze klasse, of wilt u eerst meer informatie?

Neem contact op en vraag gerust naar de mogelijkheden.