Porsche Sprint Challenge Benelux met GP Elite

Porsche Sprint Challenge Benelux

Over de raceklasse

De Porsche Sprint Challenge Benelux is een prachtig laagdrempelig platform dat binnen Porsche Motorsport de eerste opstap vormt vanaf het rijden van een Trackday naar racen in een klasse met vergelijkbare auto’s. De races vinden plaats op een doordeweekse dag en nemen slechts één dag in beslag. Zo is er op één dag veel actie voor beginnende coureurs en kost het weinig tijd. Het is een Porsche only kampioenschap dat is gericht op zowel rookie als gentleman rijders. Jonge talenten kunnen de eerste stappen zetten in de Porsche race-wereld en krijgen zo de kans zich te ontwikkelen, terwijl gentleman rijders dit kampioenschap ideaal kunnen combineren met werk en familie. Daarnaast kunnen Trackday rijders genieten van 4,5 uur rijtijd op de momenten dat er niet door de Porsche Sprint Challenge Benelux gereden wordt. Er kan verder de gehele dag in de Porsche hospitality genoten worden van hoogstaande catering op Porsche niveau.

Het kampioenschap bestaat uit vijf eendaagse, doordeweekse evenementen waarvan er twee in België en drie in Nederland worden gereden. Iedere race dag biedt maar liefst 150 minuten rijtijd. Het programma bestaat uit een vrije training van 60 minuten, een kwalificatie van 35 minuten en twee races van elk 30 minuten. Alle evenementen vinden doordeweeks plaats, waardoor rijders geen gehele weekenden van huis zijn en de kosten beperkt blijven.

In de Porsche Sprint Challenge Benelux kan gereden worden met de Porsche 992 GT3 Cup, Porsche 991 GT3 Cup of met de Porsche 718 GT4 Clubsport (Gen 1 en 2). Rijders racen met hun eigen auto en Team GP Elite runt deze voor ze. Er bestaat echter ook de mogelijkheid tot het huren van een Porsche 718 GT4 Clubsport Gen 2, om een gastrace in mee te rijden.

Kalender Porsche Sprint Challenge Benelux 2024

 • Race 1-2 Zandvoort, Nederland 30 mei
 • Race 3-4 Zolder, België 20 jun
 • Race 5-6 Assen, Nederland 10 jul
 • Race 7-8 Spa-Francorchamps, België 6 sep
 • Race 9-10 Zandvoort, Nederland 9 okt

De perfecte opstap

Gedurende de races worden de rijders van Team GP Elite bijgestaan door een team van ervaren engineers, data- en video analisten en rijderscoaches. Een rijder kan zo optimaal genieten en focussen op een zo goed mogelijke prestatie neerzetten.

Het team van monteurs zorgt ervoor dat de auto optimaal functioneert onder alle omstandigheden. Tussen de wedstrijden door krijgt een rijder coaching aan de hand van data. Team GP Elite beschikt tevens over snelle referentietijden van topcoureurs als Larry ten Voorde, Max van Splunteren en Kevin Abbring.

Terwijl de rijder zich focust op de competitie biedt Team GP Elite tijdens racedagen de mogelijkheid om in de uitgebreide Porsche hospitality ruimte relaties en sponsoren uit te nodigen, zodat zij een uniek kijkje achter de schermen beleven, de actie van dichtbij kunnen volgen én de rijder kunnen aanmoedigen.

Porsche Sprint Challenge Benelux

 • 2,5 uur tracktime per ronde
 • 2 races van 30 minuten
 • Arrive and drive
 • Begeleiding van de beste rijderscoaches
 • Ervaren engineers
 • Mogelijkheid tot Porsche Hospitality arrangementen
 • GT3 en GT4 klasse
 • Racen in eigen GT4 Clubsport, 991 GT3 Cup of 992 GT3 Cup

Deelnemen in deze klasse, of wilt u eerst meer informatie?

Neem contact op en vraag gerust naar de mogelijkheden.